11.3.10

Presentació de l'Eibici

www.eivissa.es - Dimecres, 10 de Març de 2010 14:43

El primer tinet d’alcalde de l’Ajuntament d’Eivissa, Santiago Pizarro i el regidor de mobilitat, Joan Rubio, han presentat aquest matí el projecte que s’anomena Eibici i que significa posar en marxa un sistema de préstec de bicicletes d’ús públic al municipi d’Eivissa. Des de l’Ajuntament d’Eivissa es vol incidir en la necessitat de millorar la ciutat, fer-la més assequible, humana i cedir-la als ciutadans.

Per això, paral·lelament a aquest projectes s’estan fent d’altres com ara la peatonizació de carrers, les millores de parcs infantils, de les voravies de la ciutat.
L’us de la bicicleta com a mitjà de transport redueix els nivells de remors, la contaminació atmosfèrica , les remors i millora la mobilitat urbana.
El projecte es publicarà pròximament al BOIB i després s’obrirà el termini per a que les empreses interessades en instaurar-lo a Eivissa presentin les seves propostes.
Per a l’Ajuntament d’Eivissa l’Eibici serà un revolució en la mobilitat urbana del municipi. A altres ciutats, molt més grans, aquest sistema funciona molt be i Eivissa té el tamany i les dimensiones perfectes per posar-lo en marxa.

El sistema de l’Eibici comptarà amb 500 bicicletes de préstec i s’instal·laran almenys 50 estacions aparcabicicletes. S’han previst també dos tipus d’usuari: l’usuari abonat que són tots aquells que utilitzaran el sistema de forma habitual i l’ocasional. També s’han establert preus orientatius: un abonament anual que costarà 35 euros, un abonament de tres dies que costarà 6 euros i un altre de 7 dies que costarà 12 euros.
Quan al nombre d’amarratges dependrà de l’estudi de configuració de la xarxa que es prepararà. El sistema de préstec estarà obert durant tot l’any i podrà ser utilitat tant per residents com per a turistes. Els usuaris han de tenir almenys 18 anys, i els menors han d’anar acompanyats d’una persona adulta que se’n facin càrrec i sempre que l’alçada sigui a partir d’1’5 m.