18.8.09

El bicing començarà a funcionar aquest hivern

Avui pujo la notícia, la crítica i l'anàlisi per demà..

www.eivissa.es
Dimecres, 12 de Agost de 2009 12:50
L’Ajuntament d’Eivissa estrenarà abans de finals d’any el ‘bicing’, un sistema de lloguer de bicicletes públiques per tal de facilitar els desplaçaments per l’interior de la ciutat i que ja funciona amb molt d’èxit a altres municipis com Barcelona o Sevilla.
El regidor de Mobilitat, Juan Rubio, va informar aquesta setmana que l’expedient administratiu comença ja la seua tramitació i que es preveu que estigui adjudicat en aproximadament dos mesos.

Una vegada que la futura empresa adjudicatària tingui tot el material preparat, podrà començar a funcionar aquest nou sistema de transport públic.
El ‘bicing’ suposarà posar a disposició dels ciutadans i turistes 500 bicicletes, amb 15 punts d’aparcament repartits per tota la ciutat, especialment a la zona de l’Eixample i amb especial atenció al port i a la futura estació d’autobusos.

Tot i que els preus dependran de l’oferta final que presenti l’empresa adjudicatària, en principi es proposa que els residents puguin accedir a les bicicletes gràcies a un abonament anual de 35 euros i els turistes amb abonaments de 3 i 7 dies per 6 i 12 euros, respectivament.La implantació del ‘bicing’ vendrà acompanyada d’una campanya informativa i de conscienciació ciutadana que començarà en setembre, aprofitant la celebració de la Setmana de la Mobilitat i del Dia sense Cotxes i es farà molta tasca educativa a les escoles i instituts del municipi. A més, es prendran mesures addicionals per tal de pacificar la ciutat, és a dir, conscienciar als conductors de vehicles que han d’anar acostumant-se a compartir els carrers amb els ciclistes.