29.10.10

carril bici útil?


www.eivissa.es
Visita a l'obra de remodelació de l'Avinguda de Sant Jordi al barri de ses Figueretes

L'alcaldessa d'Eivissa, Lurdes Costa, i el president del Consell d'Eivissa, Xico Tarrés han visitat l'obra de remodelació de l'Avinguda de Sant Jordi al barri de ses Figueretes, que s'ha realitzat en el marc del pla Insular d'obres i Serveis (PIOS).

La remodelació de l'avinguda ha permès solucionar els problemes de mobilitat, amb la creació de quatre passos elevats per a vianants. També s'ha creat una nova plaça per a vianants a la zona d'accés al Cementeri Vell i s'ha habilitat un carril bici de 2 metres d'amplària i de 365 metres de llarg.

En aquest sentit, l'Ajuntament d'Eivissa segueix apostant per la creació de carrils bici en avingudes on les seues dimensions ho permeten i als carrers on s'hi fan altres obres de remodelació. En una pròxima obra, aquest carril bici s'ampliarà a la resta de l'avinguda de Sant Jordi per tal de poder crear un circuït ciclista que connecti aquesta zona amb altres barris de la ciutat.

Durant les obres s'ha aprofitat per fer una nova xarxa de pluvials i s'ha renovat tot l'enllumenat per tal d'adaptar-ho al Pla d'Enllumenat que l'Ajuntament d'Eivissa té en marxa. També s'ha canviat el mobiliari urbà per tal de donar a l'avinguda una imatge mes moderna i s'ha enjardinat l'espai.
A més a més, a la nova plaça s'ha instal·lat nou mobiliari urbà i tres jardineres que simbolitzen, amb els tres colors, les etapes de la vida: el groc la infància i la joventut, la de color verd la maduresa i la de color blau la vellesa.

Les obres de remodelació de l'avinguda de Sant Jordi han estat executades per Islasfalto S.L i han tingut un pressupost de 502.110 euros.